Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

DOWNLOAD ~ Povestiri din Miserupia by Lorena Lupu ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Povestiri din Miserupia


eBook details

  • Title: Povestiri din Miserupia
  • Author : Lorena Lupu
  • Release Date : January 16, 2013
  • Genre: Theater,Books,Arts & Entertainment,
  • Pages : * pages
  • Size : 287 KB

Description

„Modul în care fetița își privește drama e urmărit aproape sadic, cu atenție la fiecare detaliu. Piesa insistă pe amănunte, tonul e întunecat, iar Miserupia pare un ținut lipsit de speranță. Până la un moment, cel puțin, căci speranța scoate timid capul, ca apoi decorul să se întunece și mai mult. Dar nu asta a fost neapărat surpriza spectacolului, fiindcă din prezentarea piesei aceste lucruri puteau fi, cumva, anticipate.

Adevărata surpriză este jocul Lorenei; actrița reușește să intre minunat de bine în pielea personajului de 13 ani. Jocul ei este atât de firesc, de lipsit de emfază, încât te țintuiește de scaun și stai acolo, cu ochii lipiți de pereții de la Lejere, trecând alături de personaj prin toate variațiile lui de stare: inocență, fericire, depresie, disperare, speranță, teroare, resemnare. În timp ce urmăream rapiditatea cu care ni se prezintă personajul, fetița de 13 ani, mi-am dat seama că ar fi fost o greșeală dacă Lorena ar fi hotărât să-i încredințeze altcuiva rolul din Povestiri din Miserupia. Ca să joci așa ceva, trebuie să simți până în măduva oaselor personajul ăla, să ți-l însușești până la identificarea totală.

Bine, acum nu vă așteptați să intrați la Lejere și să începeți să plângeți în timpul piesei. Da, povestea e tristă, e perfect credibilă, și te mișcă, inevitabil. Dar este presărată și cu foarte mult umor. Sunt câteva scene în care e nevoie de multă voință ca să nu izbucnești în râs... Pasajele astea sunt binevenite, pentru că relaxează spectatorul pentru câteva clipe, ca apoi să-l lovească din nou în moalele capului.“ – Cristina Nemerovschi


Free Download "Povestiri din Miserupia" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "DOWNLOAD ~ Povestiri din Miserupia by Lorena Lupu ~ eBook PDF Kindle ePub Free"